Íme:
Először is vettem hántolatlan mandulát, amit beleöntöttem egy edénybe:
Ezután vízforralóban forraltam fel vizet és ráöntöttem a mandulára. Ne sokáig hagyjuk a forró vízben a mandula szemeket kb. csak egy percre. Ezután öntsük le róla a vizet.
Ekkor nagyon egyszerűen "kipattintható" "kinyomható" a hajából a mandula szem. Saját tapasztalat, hogyha nedves akkor könnyebb vele bánni, ha elkezd száradni akkor nem nagyon jön ki a hajából.
Ezt kaptam a "hámozás" után:
Szárítsuk meg a mandula szemeket / több napon keresztül hagyjuk/.
Ezután előbb egy durva darálón ledaráltam.
Majd, hogy liszt szerű állagot kapjak kávédarálón daráltam le a durva darátumot.
Ez lett a végeredmény:
Miután nem használom fel rögtön, azt olvastam, hogy a mandula liszt fagyasztóban 6 hétig eltartható.
Szóval a mandulalisztem a fagyasztóban várja a felhasználását.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése