Sikerült ismét megsütni a ló fej tortát, de most elkészültek a fázis fotók is. Most unokanővérem gyönyörű szöszkeségének 3. szülinapjára készült el.
A recept, a vázlat minden maradt a régi.
Először elkészítettük a pillecukor fondant-ot. A receptet még mindig innen használom. http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/bevonok-mazak/1892-pillecukor-fondant-recept.html
Majd elkészítettük a tészta masszát, és beraktuk a sütőbe. (dupla adag lett készítve, mert sokan voltunk :) )
Kisülve:
Közben elkészült a torta krémje is.
A torta "piskótáját" kettévágtuk, majd ráraktuk a lófej vázlatot.
Körbevágtuk. Majd az alsó lapra elkezdtük előbb a krémet, majd a török mogyorót, végül a tejszínt rétegezni. Ismét jött egy réteg a körbevágott darabokból.
Majd ezt megismételve, rákerült a teteje.
A piskótán egy kis mélyedést nyomtunk az orrnak,(most fondant-tal karikát formáztunk) valamint, egy kicsit megkarcoltuk a száj vonalát.
Ezután fondant-ból a szem, a nyak erek lettek formázva.
Végül a kinyújtott fondant került a tortára.
Egy hibát azonban elkövettünk. Ha dupla mennyiségű a piskóta tészta, akkor magasabb lesz a torta és jóval több fondant-ra van szükség. Sajnos csak egy 100 gr-os pillecukorból készítettük el, így egy kicsit "foltos, varras" lett a paci. Megkapta a füleit, az utolsó dekorációt és ez lett a végeredmény:
De sebaj Eszti így is nagyon örült!
ESZTER! ISTEN ÉLTESSEN NAGYON NAGYON SOKÁIG!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése